luni, 19 aprilie 2010

Pui vienez à la Claudette


(in vas ceramic termorezistent)

Ingrediente pentru 4 portii:
- 500 g de piept de pui, taiat cubuletze
- o ceapa mare
- 4 cartofi mari
- ciuperci (preferabil la cutie)
- cascaval (200 g)
- smantana (200 g)
- lapte (500 g)
- ulei
- 100 g de faina alba
- sare

Se taie ceapa foarte marunt, se pune in vasul ceramic termorezist, in amestec cu 4 linguri de ulei. Se adauga pieptul de pui si putina sare, se amesteca totul si se baga la cuptor. Se lasa cca 15 minute pina ceapa si pieptul de pui fierb si se adauga ciupercile (feliute) si cartofii taiati cuburi. Adaugam din nou putina sare. Se pune o folie (asta in cazul in care vasul nu are capac) si se introduce din nou la cuptor pentru cca 20 de minute. Intre timp, se face sosul alb pe aragaz. Se fierbe laptele, se presara faina, se amesteca bine, la foc mic, se adauga smantana si 100 de g de cascaval ras. Se amesteca totul la foc mic pina se omogenizeaza. Cand cartofii sunt fierti, se indeparteaza folia, se toarna sosul alb si se rade restul de cascaval. Se mai lasa cca 20 de minute la cuptor, la foc potrivit, pina se rumeneste.

Bon appetit!


Un comentariu:

  1. Cea mai buna reteta de pui vienez pe care am gasit-o pe internet! Felicitari!

    RăspundețiȘtergere